2015. év programja

Az egyesület 1983-tól áll Veszprém Város nemzetközei kapcsolatainak szolgálatában. 2015 évben tevékenységi köre az Észt Kulturális Intézet felkérésével tovább bővült a finn-ugor együttműködés területén.

 

Február

A Finn Nagykövetség február 27-én rendezte meg a Kalevala Napi programját. A CIVIL Szervezetek tanácskozását és a meghívottak tiszteletére rendezett fogadást.

 

Március

Az egyetemi ifjúság mozgósítása a Finn – Ugor Kulturális Főváros program támogatásához

KALEVALA NAP HALÁSZ BÉLA és HORVÁTHYNÉ DÓRI EMLÉKÉRE rendeztük meg a Finn Kultúra Napja tiszteletére, KÁDÁR TIBOR KALEVALA grafikáiból és ERDÉLYI tájképeiből összeálló kiállítást.

 

Április

LAPPFÖLDI VENDÉGEK HÚSVÉTI LÁTOGATÁSA SODANKYLÄBŐL.

ÁPRILIS 3-8 Jutarinki Néptáncegyüttes ifjúsági csoportjának lánykara és zenekara, 17 fővel érkezett Veszprémbe és a VeMaFi szervezésében felléptek Révfülöpön és Balatonalmádiban

 

Május

Fogyatékosok látogatása május 7-9. Veszprémbe látogat; 7 fogyatékos fiatal és 5 felnőtt kísérő, FINN – UGOR KULTURÁLIS FŐVÁROS 2015 pályázat készítése az elmúlt évi dokumentáció bővítése, együttműködésben Veszprém MV Önkormányzatával

Május 15-től következő hónapokban megvalósuló programjaink:

AVE a Rovaniemi Evangélikus Gyülekezet Énekkarának látogatása Veszprémben, május 13-17. május 15 (péntek) 17 óra IKONOK FINN- ÉS MAGYAR IKONFESTŐK KÖZÖS KIÁLLÍTÁSA A SZALÉZIÁNUMBAN.

május 18-án, 16 óra Fellépés a Civil Napon, 18 óra KONCERT AZ EVANGÉLIKUS TEMPLOMBAN

 

Június

Finn – Ugor Filmfesztivál az Észt Kulturális Főváros programja június 10-13 Az egyesületünket Dr. Szoboszlai András képviselte és Veszprém város nevében díjat adott át a rendezvényen.

 

Július

Július 4.
JUHANNUS egyesületi közösségi összejövetel. Bakonyi kirándulásra hívjuk az érdeklődőket. Utunk a Papod-hegyre vezet, a Vitéz Balázs Árpád kilátóhoz.

Július 10-12.
FINN-UGOR NAPOK BALATONALMÁDIBAN. A VeMaFi közreműködésével, a JUTARINKI NÉPTÁNCEGYÜTTES VENDÉGSZEREPLÉSE. Merja Leinonen senior csoportjának műsora a szoborparkban.

 

Augusztus

„OSZTJUK AZ ÉSZT” MAFUN, Finnugor Népek Ifjúsági Egyesülete kongresszus, döntés a Finn-Ugor Kulturális Fővárosi címről. Ezzel egyidőben Veszeli Lajos festőművész kiállítása TARTU-ban, megnyitotta Dr. Szoboszlai András a VEMAFI elnöke

 

Szeptember

ROVA40 veszprémi képzőművészek viszontlátogatása ROVANIEMI-ben.

Pannon Egyetemen Turisztikai Tanszékkel tervezet együttműködés keretében, tapasztalatcsere a Lappföldi Egyetemen Erasmus programokon részt vett hallgatókkal

Szeptember 18-án EUROPA BARÁTI KÖR ROVANIEMI 50 FŐS DELEGÁCIÓJÁNAK FOGADÁSA

Találkozó a korábbi cserepartnerekkel a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör Közösségi Házában, a Baráti Kör és a VeMaFi tagjaival.

Szeptember 19-én           ROVANIEMI LÉPCSŐ – SPORT NAP

„VIGYÁZZ, LÉPCSŐ!”   II. Lépcsőfutás, a Kolostorok és Kertekben, a Rovaniemi Lépcsőnél

Szeptember 19 – október 1.BARENTS RESCUE Katasztrófavédelmi szakmai gyakorlat Finnországban Lappföldön.

 

Október, November

ÉSZT FILM NAPOK AZ EÖTVÖS KÁROLY MEGYEI KÖNYVTÁRBAN, a VeMaFi szervezésében az Észt Kulturális Intézettel együttműködésben

 

Joulupukki látogatásának és a közösségi karácsonyi programoknak az előkészítése

 

December

A LAPPFÖLDI MIKULÁS, A JOULUPUKKI FOGADÁSA A VESZPRÉMI GYEREKEK ÖRÖMÉRE;

 

KARÁCSONYI KÖZÖS ÉNEKLÉS

a Veszprémi Evangélikus Templomban Advent idején.

 

ÉVZÁRÓ PIKKUJOULU, KISKARÁCSONYI ÜNNEPSÉG

a Finn Tiszteletbeli Konzulátuson a Villa Medici Hotelben