Zihálva, de lelkesen: 189 lépcsőfokot másztak meg

A fenti címmel indítja írását  a VEOL portálon , majd így folytatja

“A terméskő lépcső 110 méter hosszú, 189 lépcsőfokot tartalmaz , 30 méter szintkülönbséget hidal át és 25 fok a meredeksége.
 A Veszprémi Magyar Finn Egyesület szeptember 16-án, szombaton negyedik alkalommal rendezett lépcsőfutást-lépcsőjárást a Rovaniemi lépcsőn a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren. Szoboszlai András, az egyesület elnöke köszöntőjében kitért rá, hogy öt évvel ezelőtt adta át az akkori finn nagykövet és a város polgármestere ezt a lépcsőt, amely összeköti a Gulya-dombot a Séd-völggyel, és a finn testvérvárosról nevezték el. A lépcső átadásának első évfordulóján rendezték meg először a lépcsőfutást.”
Zihálva, de lelkesen: 189 lépcsőfokot másztak meg

“Sajnos a reggeli eső idén elriasztotta az embereket, mert csak kevesen jöttek el a jó hangulatú próbatételre. Az érdeklődők, az általános iskolások részére a lépcsőfutás témájában meghirdetett plakátkészítő verseny legjobb alkotásait is megtekinthették a helyszínen. A pályázat különdíjasa Schmidt Kiara lett a Deák iskolából. A díjnyertes rajzot Vizl Eszter, a Botev iskola 6. osztályos tanulója készítette, akinek Brassay Réka triatlonista adta át az első helyezésért járó díjat. A győztes a finn nagykövetség egész napos vendége lesz valamikor az ősz folyamán Budapesten.”

Az eredeti,  teljes cikk elolvasása