Megkezdődött a Reguly 200 Fesztivál

A Reguly200 Fesztivál 2019. július 11-én sikeresen elkezdődött. A megnyitón egy egész sort elfoglalt a VEMAFI – Buzás Anna, Czibók Ági, Kálmánné Ilike, Szamosi Attila és Tímár Veronika – örömmel vettünk részt a  finnugor tudomány terület jeles kutatóinak és a nagy számban megjelent külföldi vendégeknek a körében a négynapos program első részén. Délután a Szakonyi házaspár, vasárnap Ács Anna és Tímár Veronika lehettek tanúi és részesei Ruttkay-Miklián Eszter és munkatársai, a Bakonyi Finnbarátok, az Erdélyi Baráti Kör és a Zirci önkormányzat közösen létrehozott  színvonalas programjának.

Élményekben, ismeretekben gazdagodtunk és szép emlékekkel a szívünkbe zártuk a konferenciák előadóit, a Reguly Pihenőhely és a Reguly Antal Emlékút 35 km hosszú turista út tervezőit, a szervezőit,  és a megvalósítóit.

Vasárnap a Zirci Bazilikában szentmisén emlékeztek meg a város neves szülöttjéről, Reguly Antalról. Majd a Reguly Pihenőhelyen a finnugor népek zászlajának színeivel feldíszített emlékfánál folytatódott az ünnepség.

Tímár Veronika, aki VEMAFI képviseletében több alkalommal volt  jelen a négy napos rendezvényen, itt a baráti körök programjának keretében adta át “ünnepélyesen” Ruttkay-Miklián Eszternek, a zirci Reguly Múzeum igazgatónőjének azt a kantelét, amit köszönetképpen kapott 1985-ben az Ylitornio-i Fúvószenekar magyarországi utazásának, a veszprémi koncertjének megszervezését követően. A hangszer Lappföldön, az Ylitornio-i Lovikka kézműves műhelyben készült.

TM