Bár a Juhannus ünnepségünk elmaradt…

2020. júniusában a COVID-19 járvány veszélye nem tette lehetővé, hogy a Veszprém Finnugor Kulturális Főváros programunk óta immár hagyományosan a Kolostorok és Kertek rendezvény terére hívjuk Veszprémlakóit, a városunkba érkező turistákat.

Június elején a karanténból kiszabadulva a VEMAFI kert rendezése kapcsán az egyesületi tagok kis csoportja találkozott az Eötvös Károly Megyei Könyvtár udvarán. Az Iródeák kávézó teraszán megpihenve a jelenlévők úgy döntöttek, hogy az örömteli és jóízű beszélgetést folytatni kell.

Június 24-én már nem online, hanem személyesen – igaz szűk körben – mindössze húszan találkoztunk.

Az egyesületi tagok piknik kosarakkal felszerelkezve érkeztek meg a völgybe.  A tó mellett, kellemes napsütésben töltöttük el együtt a délutánt. Felidéztük a már fennállásának 38. évébe lépő egyesület közösség építő sikereit és felvázoltuk a jövő terveit.

Voltak, akik mind e közben még a Rovaniemi Lépcsőt is megmászták. Volt közös éneklés, kánonban szólt a dal a tűzről.

A kora esti búcsúzásnál a gyerekek örömére pedig – ha máglyát nem is, de azért – fáklyát még is csak gyújtottunk. Szeretettel gondoltunk Lappföldre, Rovaniemire, az éjtelen éjre, a közelben és a távolban lévő családtagjainkra, a finn, észt és magyar barátainkra.