Tisztújító taggyűlés

 

Tímár Veronika 25 éven át titkári, majd elnöki minõségben vezette az egyesületet. 2008-ban bejelentette, hogy a jövõben aktív tagként kíván a szervezet munkájában részt venni. Mezõs Gábor hasonlóképpen nyilatkozott. Mindketten szorgalmazták az utóbbi hónapokban, hogy kerüljön sor a tisztújításra és a jövõben az egyesület fiatal tagjai vegyék át a vezetõi feladatokat.

A jubileumi év eredményeirõl, a gazdálkodásról szóló beszámolók, a 2009 évi tervek felvázolása után Horváthy György ismertette az e-mailen, telefonon beérkezett jelöltek névsorát.

A közgyûlés nyílt szavazással Dr. Szoboszlai Andrást elnöknek,
Vókó Pétert általános-, Dr. Szakonyi Jánosné Zsuzsát gazdasági titkárnak,
vezetõségi tagoknak továbbá még Heli Halla-ahot, Mezõs Gábort választotta.

Az egyesület Tímár Veronikának, a tiszteletbeli örökös elnök címet adományozta.

A pénzügyi ellenõrzõ bizottságba Berki Tiborné Icát, Horváthy Györgyné Teodórát és Szamosi Attilát választotta.

A tisztújító közgyûlés kedves színfoltja volt Király Edina képekkel illusztrált élménybeszámolója. Edina a közelmúltban, három alkalommal járt Finnországban. Kouvolában májusban, Sodankyläben júliusban és Rovaniemiben decemberben. Az érettségire készülõ korosztály tagjaként, a fiatalok szemével nézve mesélt arról az országról, ahol felejthetetlen élményeket gyûjtött és ahova még szeretne többször visszatérni. Szólt az egészséges, sportos finn életmódról, a finn emberek barátságáról. A Kouvolában ünnepelt születésnapról, amelyet a vendéglátó család tett emlékezetessé és a különös Szilveszterrõl, amelyet Rovaniemiben töltött.

Õt hallgatva is biztosak lehetünk a magyar-finn barátság jövõjében.